Foredrag

Foredrag

Herunder ser du et udvalg af Nina Ewalds foredrag

Med udgangspunkt i sine bøger holder Nina Ewald spændende og inspirerende foredrag om haver. De fleste med hovedvægten lagt på ideer, design og farver – og afspejler møder med vidt forskellige slags havemennesker og –kulturer i forskellige dele af verden.

Efter en foredragsaften tager man hjem med hovedet myldrende af nye tanker om haver og planter samt med masser af inspiration.


Alle foredrag er bygget op som PowerPoint præsentationer med masser af fotos fra ind- og udland. Varighed ca. 1½ time + pause.

Specielle foredrag kan skræddersys efter ønske. Send en mail og hør om muligheder og priser.


Læs mere om Nina Ewalds foredrag på www.ninaewald.dk

DESIGN MED GRÆSSER


Bogen af Nina Ewald og Poul Petersen, Overdam Planteskole. Han er Danmarks førende græsekspert. Græsser er uhyre vigtige i både private haver og i byens/landskabets rum. Natur og klima er tidens helt store udfordringer, og ved at plante græsser kan vi hjælpe insektlivet og give biodiversiteten en håndsrækning.

Græsser er fantastiske medspillere i havedesign. De er nemme at have med at gøre og smukke hele året. Her vises græsser i alle afskygninger: forskellig beplantning – pasning og vækstvilkår – årstiderne … Endvidere højbede, plantekasser/krukker samt græsser på husvægge og tage. 

Efter en pause ser vi på nogle af bogens 127 græsarter/–sorter samt besøger haver og anlæg i ind- og udland. Både kendte ’turistmagneter’ og mere ukendte.  

SMÅ HAVER


Her står det i de små havers tegn, med udgangspunkt i DEN STORE BOG OM SMÅ HAVER.  Med både billeder fra bogen og masser af andre, der ikke har været vist før. Med god planlægning er det utroligt, hvad der kan blive plads til på få kvadratmeter. Hvad enten du ønsker dig romantik og frodighed – minimalisme – ‘vild natur’ og rigt dyreliv – plads til børn og afslapning – køkkenhave eller drivhus etc.

I først del af foredraget får du både ideer og praktiske anvisninger til at skabe din drømmehave, som en perfekt ramme om familiens liv, hvad enten du er ung eller ældre. – Bagefter kommer du med på besøg i en række meget forskellige små haver, der alle er sprængfyldte med inspiration – heraf flere, som ikke er med i bogen.

EN AFTEN I FARVERNES TEGN: DESIGN DIN HAVE MED FARVER


Et foredrag, der tager udgangspunkt i min bog af samme navn, som udkom sidste år. Farvesætning af en have drejer sig ikke kun om planter og blomster. Her gennemgår jeg havens forskellige elementer: bygninger, havens gulv og vægge, møbler, småting, planter og bede.

Jeg fortæller om, hvordan farverne påvirker os både fysisk og psykisk, samt om hver enkelt farves egenskaber. Ved hjælp af farvecirklen viser jeg, hvorledes du kan farvesætte din have ud fra enkle principper. Foredraget er fyldt med inspirerende fotos af haver i mange forskellige stilarter. Salg af bøger.

SKAB DIN DRØMMEHAVE - DESIGN DIN HAVE


Foredraget DESIGN DIN HAVE fortæller om, hvordan du kommer i gang med selv at designe din have og realisere dine havedrømme. Både for helt nye haveejere og for dem, der blot vil lave om på en ældre have. Jeg fortæller om hele forløbet og designprocessen, fra du ser ud over grunden og tænker ’Hvad nu?’, til du står med den færdige haveplan. Foredraget viser masser af inspirerende fotos. Salg af bøger.

FARVER & KREATIVT GENBRUG I HAVEN


Her fortæller jeg om to af mine bøger, DESIGN DIN HAVE MED FARVER og KREATIVT GENBRUG, IDEER TIL HAVEN. Den første handler om farvesætning af haven, som ikke kun drejer sig planter og blomster, men så sandelig også om haven andre elementer: bygninger, havens gulv og vægge, møbler, småting, planter og bede. Den anden har genbrug som omdrejningspunkt, og det er både de ting, vi kan finde i have & natur, bygningsmaterialer, møbler og småting. Det er godt for miljøet og pynter på CO2 regnskabet. Salg af bøger.

DE SKØNNESTE ENGELSKE HAVER


Jeg har i mange år rejst fra nord til syd i England, som jeg elsker – og som har måske verdens skønneste haver. Her har jeg besøgt et utal af steder. Fra små ydmyge parceller til store flotte privathaver, offentlige parker og storslåede haveanlæg. Alle stederne har jeg fået oplevelser, som har prentet sig i min bevidsthed og har giver masser af inspiration. Følg med på besøg nogle af disse steder og få overvældende haveoplevelser. Nogle af haverne har du måske hørt om eller ligefrem selv besøgt, men de fleste vil med garanti være ganske nye. Salg af bøger.